Fotoet som pryder coveret til Luna Plena Super Me....

LUNA PLENA SUPER ME:  Aske Jacoby udvider spektret med mesterskive

 

Den danske guitarist og sanger er aktuel med album nummer to efter en genfødsel, hvor fadder er Jim Keltner, den amerikansk legende, der har spillet med John Lennon, Bob Dylan og Ry Cooder

 

 

LUNA PLENA SUPER ME er den kryptiske titel på det nye album med ASKE JACOBY. Hvad der var et mirakel på CHANT er nu blevet til naturlig virkelighed på den nye plade. Igen med Sunset Sound Studio i Los Angeles og igen med kapaciteterne Jim Keltner og Tony Sherr som fødselshjælpere omkring en dansk singer/songwriter, der nu er en del af holdet, som han har været det i en menneskealder i de danske studier. Vel at mærke med den forskel, at nu drejer det sig om Aske Jacoby selv, og med de internationale stjerner som respektfulde holdkammerater på Team Jacoby.

 

Men lad os lige spole lidt tilbage:

Aske Jacobys venner på Facebook var de første, der hørte om det. Guitaristen der tidligt fik prædikatet vidunderbarn på sig havde en aftale i Sunset Studio. Et musikalsk mekka i Los Angeles, hvor en sand legende ventede. Men der var ingen penge på kistebunden.

Legender i det der nogle gange kaldes Guds eget land koster. Intet ud over drømme er gratis, og en audiens i de kreative omgivelser hos trommeguruen Jim Keltner kræver altså sine dollars. Så Aske gik på Facebook og luftede den gode idé. Det var en god idé, og snart kunne den 50-årige guitarist tage første tur over Atlanten til filmens og englenes by ovre på den amerikanske vestkyst. Magien kunne begynde.

 

Aske Jacoby er selvfølgelig ikke hvem som helst og Sunset Sound-studiet i Los Angeles er bestemt heller ikke et hvilket som helst sted. Specielt fordi den nu 74-årige Jim Keltner har et spil på sine trommer, der er berømmet for præcision og et tilbagelænet beat, som skaber fantastiske åbninger for de artister, der er heldige at nyde godt af hans nærvær. Vi kender ham alle, selv om hans uudslettelige anonymitet har udvisket navnet og musikken står tilbage, tænk bare på plader med John Lennon, George Harrison og Ringo Starr fra The Beatles. Eller den uafrystelige nagende blues, der blev til Knockin’ On Heaven’s Door på Bob Dylan-albummet Pat Garrett & Billy The Kid. Bare toppen af isbjerget fra et livs produktion på ikke bare første klasse. På verdensklasse.

 

Vidunderbarn

Med Aske Jacoby er der ligheder. Udråbt som vidunderbarn og fødselshjælper på store danske popproduktioner for siden at finde ind til en stil, der emmer af amerikansk country og blues. Fra News og Danseorkestret til C. V. Jørgensen og mange andre. Men som det også er tilfældet med Jim Keltner et liv i skyggen som fødselshjælper på andres produktioner. Rollen som i musikerslang på engelsk kaldes for sideman.

Værket CHANT blev et gennembrud for Aske Jacoby. Den respekterede sideman trådte fra skyggen ind i lyset og fandt, at ikke bare de gamle rotter ovre i Los Angeles, der havde forsikret ham om, at han virkelig havde fat i den lange ende, kunne lide, hvad de hørte.

Nej, også de danske kritikere smed janteloven ud med badevandet og godtog, hvad de hørte.

Ligesom et pladeselskab trådte til halvvejs henne i indspilningerne. Og ikke et hvilket som helst pladeselskab. For da Aske Jacoby mødtes med Sony Music i København, kunne han vælge mellem legendariske plademærker, som i tidens løb var opkøbt af det japanske konglomerat. Valget faldt på Columbia. Mærket som også prydede elskede plader med Bob Dylan og tog Aske hjem til rødderne og Gasolin’.

 

En cirkel var sluttet. Og en artist var født.

 

LUNA PLENA SUPER ME bliver til

I årets første måned af 2015 forlod Aske Jacoby familien i København K.

I Chelsea, det berømte kunstnerkvarter på Manhattan, kan danske sangskrivere låne en lejlighed, og her blev de ni sange til, der skulle blive til LUNA PLENA SUPER ME. Pladeselskabet var på, og det blev igen ovre i Sunset Studio på den ikoniske Sunset Boulevard, at grundbåndene skulle blive til sammen med de to makkere.

 

Hvis vægge kunne tale..? I de tre studier i det tidligere bilværksted startede Disney ud med at lave lyd til film som Mary Poppins. Og siden ville lokale bands som The Doors og The Beach Boys, sammen med et veritabelt Who’s Who i rockens guldalder skabe musik i rum, hvor kikset konstruktion ved et trylleslag havde skabt unik akustik.

 

Det var her, at Jim Keltner og bassisten Tony Sherr ventede på deres danske kammerat:

”Det var tydeligt, at vi var blevet et band denne gang. Sidst var man jo benovet og skulle føle hinanden på tænderne. Nu vidste vi, at vi kunne, og det var meget afslappet”, griner Aske Jacoby, som med ”afslappet” også mener, at det blev dyrere denne gang.

Afslappet hygge mens taxameteret løber, er ingen spøg.

 

Madkasse med elastikker

Første omgang i Los Angeles handlede om, at Aske Jacoby havde bestilt tid hos Jim Keltner og havde taget kompositioner med, som han mente, at amerikanerne ville have forudsætninger for at føle sig hjemme i.

Derfor havde 2014-albummet CHANT mange referencer til værker med den berømte guitarist Ry Cooder, som stort set altid arbejder med Jim Keltner.

”Denne gang kendte jeg Jim Keltner og Tony Sherr. Vidste, at de to kan spille hvad som helst. De forstår den dybe meddelelse i en sang med det samme. Ja, i Jims tilfælde endda bedre end jeg, som havde skrevet det pågældende stykke musik. Det er imponerende”, fastslår Aske Jacoby, der ikke tog instrumenter med til Los Angeles, for som han siger lidt i sjov:

 

”Det var lidt en dogme-ting med at finde den første og bedste madkasse med seks elastikker og så spille på den. Det vil sige, at i L.A. finder du alt muligt, og jeg lånte fantastiske guitarer”, husker Aske Jacoby, der i Englenes by boede hos en engel i form af bluessangerinden Peach Reasoner, der lånte gavmildt ud af sine sublime guitarer.

Så han gik i gang med indspilningerne, og havde nu så meget mod, at han vidste, at numrene denne gang havde stor kompleksitet og at grundlæggende byggesten skulle lægges ned med mestrene i USA. Hvorefter pladen skulle færdiggøres hjemme i København. Uden at Jacoby helt vidste hvad og hvordan. Men igen hjalp den gamle mester ham:

”På det sidste nummer, vi indspillede, begyndte Jim at vise mig via sit trommespil, at der kunne være plads til en strygekvartet. Hvor han før ville hjælpe med at forløse min musik, gik han nu ind og tog ansvar. Tog ejerskab. Og det fik numrene til at vokse en masse”, fortæller Aske Jacoby, som hjemme i København fik arrangøren og komponisten Kim Nyberg fra Askes gamle band, Afenginn, til at skrive strygerarrangementer og være med til at skabe det komplekse værk, som den gamle trommemester havde inviteret til via sit spil.

Aske Jacoby griner over hele hovedet. De brune øjne lever under hattens skygge, da han siger:

 

”Jim ringede lige. Han er helt vild med det færdige resultat!”

 

 

Fakta Aske Jacoby:

Født 1963 i København.

Udnævnt til vidunderbarn da han som 16 år gammel i 1979 kom på banen med Aske Jacoby Band, der blev til det kendte band News. I 1985 med til at danne Danseorkestret, der storhittede med singlen Kom tilbage nu. Blandt de mest eftertragtede studiemusikere i Danmark. Guitarist hos C. V. Jørgensen på plader som Vennerne og Vejen (1985), I Det Muntre Hjørne (1990), Sjælland(1994) og Fraklip Fra Det Fjerne (2002). Også med Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, Kasper Winding, Afenginn og mange andre.

Modtog i 2004 Ken Gudman Prisen.

Fornemt comeback som soloartist i 2014 med CHANT, indspillet i Los Angeles’ Sunset Studio. Aktuel med LUNA PLENA SUPER ME (2016).

 

  

  

Press kit DA/ENG

  ASKE JACOBY PM FORÅR 2016

 

 

Guitaristen, sangeren og sangskriveren Aske Jacoby har i mere end tredive år været en væsentlig del af den Danske musik scene som sideman og studiemusiker. Der er også ind i mellem blevet tid til fem solo udgivelser, blandt andet den legendariske solo debut “Not Only For The Royalties” og med det anmelderroste album “Chant”, har Aske Jacoby taget skridtet fuldt ud som solist og højlydt meldt sig ind i feltet af højt profilerede sangskrivere. Det er dybe og rørende sange om det bittersøde i at være menneske på godt og ondt. Virtuost, råt og elegant udført af en kunstner med 100 procents integritet.

Nu er hans nye og sjette album klar! Det bliver udsendt 16.04.16 og får titlen ”Luna Plena Super Me".

 

Herunder et citat fra en anmeldelse i GAFFA september 2015 (Torben Holleuffer):

 

”Aske Jacoby er midt i en spændende genfødsel. Just hjemkommet fra Los Angeles har han indspillet plade nummer to med geniale Jim Keltner og bassisten Tony Scherr. Jacoby har fundet sit helt eget udtryk som lækkert syngende eksponent for en tradition, der har byer som Memphis og Nashville som udgangspunkt, med en herlig og vuggende blues og en nyfunden stemme, der minder undertegnede om en John Hiatt. Det er altså et særdeles spændende forløb og et vaskeægte fund af identitet, som den danske sanger og guitarist har gang i. Samt ikke mindst sin egen mesterlige tilgang, der både er eklektisk og stærkt original. Jacoby har alle dage haft en gnistrende musikalitet og har derfor været en elsket musikalsk samspiller i så mange sammenhænge på den danske rockscene. Og han er altså bedre end nogensinde.”

 

Albummet ”Luna Plena Super Me” er, ligesom det forrige album, ”Chant”, indspillet i Los Angeles i samarbejde med legenderne, bassist Tony Scherr, (Bill Frisell, Norah Jones, Willie Nelson, Sex Mob o.m.a.) og trommeslager Jim Keltner, (John Lennon, George Harrison, Bob Dylan, Neil Young, Ry Cooder, Joni Mitchell, Steely Dan, John Mayer, Laura Marling, Brad Mehldau o.m.a.), denne gang suppleret med strygere og blæsere fra DRSO og DRBB

 

Aske Jacoby turnerer hele året med sangene fra både Luna Plena Super Me og Chant i henholdsvis DK, SE, FR & GB

 

På den danske del af turnéen spiller Aske Jacoby sammen med et band bestående af nogle af landets absolut fineste musikere:

 

Aske Jacoby, gtr & voc

Rune Funch, gtr

Daniel Franck, bas (SE)

Jakob Høyer, trommer

 

Diskografi:

Not Only For The Royalties – 1991

Clubbing – 1997

Transfer Power – 2004

Three at Last! – 2011

Chant – 2014

Luna Plena Super Me - 2016

 

 

 

 

 

                                     ASKE JACOBY PRESS RELEASE 2016

 

 

Aske Jacoby is a Danish guitarist/singer/songwriter with an unique position in Scandinavian contemporary music. Born 1963, Aske has earned his living primarily as a session musician and sideman and has gained a reputation of undisputedly being “the best” Danish all-round guitarist of his generation – and beyond. His unique sense of melody and timing and remarkable understanding of different musical styles has made him a first call musician throughout the last 35 years, proven by a discography counting more than 350 album releases.

 

Aske also has a great talent for singing and songwriting. He has released 5 solo albums over the years and his 6st, Luna Plena Super Me, is to be released on Sony Music Denmark April 16th. Like his previous release, Chant, It’s recorded in Los Angeles with bassist Tony Scherr (Bill Frisell, Norah Jones, Aaron Neville, a.m.o.) and drummer Jim Keltner (John Lennon, George Harrison, Bob Dylan, Ry Cooder, Steely Dan, Joni Mitchell, John Mayer a.m.o.) Luna Plena Super Me also features strings and horns from the Danish National Radio Symphony Orchestra and the National Danish Radio Bigband.

 

After releasing Chant it became apparent to Aske, that he had to pursue his own music and his career as a full-blown soloist. He is now travelling the world either by him self, playing solo shows or with a band of strong Scandinavian musicians or even with local musicians. He describes his musical style as “Folk/Rock with a twist”. Simple and strong melodies with intriguing storytelling – and, of course, impeccable musicianship. His vocal is warm and soothing, coming straight from the heart of a mature and empathetic soul.

 

In conjunction with the release of Luna Plena Super Me (Full Moon Over Me) Aske Jacoby will be touring DK, GB, SE, FR and the US throughout 2016/2017.

 

Discography:

 

Not Only For The Royalties – 1991, Virgin Records

Clubbing – 1997, Sundance Music

Transfer Power – 2004, Sweet Silence Records

Three at Last! – 2011, Zewski Music

Chant – 2014, Sony Music

Luna Plena Super Me – 2016, Sony Music

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASKE JACOBY BIO FRANCAISE

ASKE JACOBY BIO FRANCAISE

 

(version longue):

 

"Aske Jacoby est un guitariste / chanteur / compositeur danois avec une position unique dans la musique contemporaine scandinave. Né en 1963, Aske a d’abord travaillé principalement en tant que musicien de studio et sideman et a acquis une réputation d'être incontestablement "le meilleur" guitariste tous azimuts de sa génération - et au-delà. Son sens unique de la mélodie, du rythme et sa compréhension remarquable de différents styles musicaux ont fait de lui le musicien de studio le plus recherché du pays tout au long des 35 dernières années, prouvé par une discographie comptant plus de 400 albums.

 

Aske dispose également d'un grand talent pour le chant et l'écriture de chansons. Il a sorti 5 albums solo dont les deux derniers ont été enregistré à Los Angeles avec le bassiste Tony Scherr (Norah Jones, Bill Frisell, Aaron Neville, Willie Nelson) et le légendaire batteur Jim Keltner (John Lennon, George Harrison, Bob Dylan, Ry Cooder, Neil Young, Lucinda Williams). 

 

Son style musical se situe dans un registre folk/rock avec des touches de jazz dans la veine de Neil Young, Daniel Lanois, John Hiatt ou Ry Cooder. Mélodies simples et solides et des textes profonds. Le tout servi par une musicalité impeccable. Sa voix est chaleureuse et apaisante, venant tout droit du cœur d'une âme mûre et emphatique.

 

(et par Paris-specifikke linier, hvis du har brug for Raphaels eller mine referencer:)

 

Il vient avec son groupe danois et sera pour l'occasion également accompagné par le batteur parisien Raphael Chassin (Hugh Coltman, Vanessa Paradis, Tété, Johnny Hallyday) et le pianiste danois vivant à Paris Johan Dalgaard (Johnny Hallyday, Jean-Louis Aubert, Benjamin Biolay, Louise Attaque, Yael Naim).

 

Le musicien/chanteur danois de renommée mondiale sera de passage à Paris pour quatre concerts dans le cadre de la sortie de son nouveau disque "LUNA PLENA SUPER ME”."

 

 

(version courte):

 

"Aske Jacoby est incontestablement le meilleur guitariste danois de sa génération. Son sens unique de la mélodie et du rythme a fait de lui le musicien le plus recherché du pays, prouvé par une discographie comptant plus de 350 albums. Il est un singer/songwriter accompli dans un style proche de Ry Cooder ou Neil Young et ses 5 albums solo ont été des succès critiques et populaires."